KEHEBATAN TENAGA SEKSUAL:POTENZHI


Potenzhi DXN

Potenzhi™  DXN ialah sejenis ramuan semulajadi teradisional yang rumus khas untuk meningkatkan daya tahan seksual. Potenzhi™ mengandungi 9 jenis ekstrak herba semulajadi iaitu ekstrak Tongkat Ali dan Butea Superba (Kedua – dua herba ini terkenal dengan keberkesanannya dalam meningkatkan kekuatan dan stamina kaum lelaki). Ia diperkayakan lagi dengan Ganoderma, Cordyceps, lada hitam, saderi, teh hijau, akar lalang dan batang kayu secang.  9 jenis ekstrak herba ini telah dirumuskan secara khas untuk menghasilkan satu campuran unik yang dapat memberikan anda kebaikan yang maksimum.

Sedikit penerangan tentang kebaikan rumusan bahan Potenzhi™ DXN.

Tongkat Ali
Laporan British Journal of Sports Medicine melaporkan pada uji klinikal dilakukan terhadap ekstrak Tongkat Ali  menyimpulkan:

“Keputusan kajian menunjukkan bahawa ekstrak larut air Eurycoma longifolia Jack (tongkat Ali) meningkatkan massa bebas lemak, mengurangkan lemak tubuh, dan meningkatkan kekuatan otot dan saiz, dan dengan demikian boleh mempunyai kesan ergogenic.”

Tongkat Ali terkenal kerana mempunyai kesan penggalak seks di samping digunakan untuk merawat beberapa jenis penyakit seperti pening kepala dan kurap. ia juga merupakan bahan anti tumor, anti radang dan anti oksida. Kesan dilaporkan oleh pengguna-pengguna ekstrak akar Tongkat Ali menunjukkan peningkatan dorongan seks, ereksi lebih keras dan tahan lama, membina otot, penurunan berat badan, bersama-sama dengan peningkatan tenaga secara keseluruhan dan merasa lebih “positif dan ceria tentang kehidupan”.

Penyelidikan menunjukkan bahawa bahan kimia (fitokimia) yang terdapat dalam Tongkat Ali boleh meningkatkan paras testosteron iaitu hormon yang diperlukan untuk fungsi seksual lelaki.

Butea Superba

Butea superba adalah herba asli  Negara Thailand, terkenal di kalangan masyarakat tempatan menjadi bahan perangsang nafsu berahi. Hal ini telah popular di kalangan lelaki Thailand untuk kesan yang seharusnya terhadap peremajaan dan kekuatan seksual serta merangsang sistem saraf badan. Kajian di Thailand menunjukkan tiada kesan sampingan kepada pengamal bahan ini. Akar berbonggol Butea superba dikenalpasti mengandungi flavonoid dan flavonoid  glikosida serta  sterol sebatian, termasuk,β- sitosterol, campesterol dan stigmaterol.

 

Cendawan Cordyceps

Cordyceps mengandungi berbagai jenis bahan nutrisi seperti asid amino, Vitamin E dan K, Vitamin B1, B2 dan b12. ia juga mengandungi bahan Polisakarida, proteis, sterol serta berbagai elemen makro dan mikro lain. Di dalam Perubatan China, Cordyceps digunakan untuk menyembuhkan berbagai jenis penyakit akibat lemah sistem imun, serta meningkatkan semula tubuh yang lemah akibat sakit dan keletihan, bahan ubatan altenatif untuk rawatan kanser. Cordyceps juga digunakan dengan meluas di kalangan athletes antarabangsa untuk meningkatkan stamina dan ketahanan. Cordyceps sangat terkenal sebagai bahan yang boleh meningkatkan tenaga seksual lelaki dan wanita.

Kayu secang:

Sejenis kayu yang terdapat di Malaysia dan Indonesia. Kayu secang mempunyai berbagai macam khasiat antaranya sebagai pewarna pada bahan anyaman, kueh, minuman atau sebagai alat tulis. Kayu secang apabila direbus akan memberikan warna merah gading muda. Selain khasiat di atas, kayu secang juga berkhasiat sebagai ubat berbagai macam jenis penyakit. Beberapa penyakit yang dapat diubati adalah :  ceret beret,  luka dalaman, sifilis, darah kotor, berak berdarah, kencing berdarah, malaria,  tumor, dan radang selaput lender mata.

Akar lalang:

Bahan herba yang kurang dikenali ini berguna untuk meningkatkan tenaga batin. Ia di gunakan secara tradisional dengan mencampurkan akar lalang ini dengan beberapa bahan lain lalu direbus dan meminum airnya dengan tujuan untuk menghasilkan tenaga  batin yang kuat, ampuh dan bertahan lama.

Akar lalang yang mengandungi sumber gula juga digunakan untuk masalah kencing tidak lawas, merawat sengal-sengal tulang dan otot-otot. Ada pihak yang mendakwa ia  mampu menjadi penawar kepada kencing bernanah, Sipilis dan buah pinggang dengan meminum air rebusan lalang berterusan mengikut peraturan yang disyorkan.

Potenzhi™ DXN merupakan  tonik berkesan yang mampu memulihkan keghairahan dan vitaliti kaum lelaki.

Kebaikan Potenzhi DXN:

  • Melancarkan pengaliran darah
  • Mempertingkatkan tahap tenaga dan kecekalan
  • Mengatasi masalah keletihan dan kelesuan
  • Meningkatkan kekuatan dan prestasi fizikal

Potenzhi™ DXN adalah satu – satunya jawapan untuk memulihkan tahap kelelakian anda.

Kembalikanlah keghairahan anda dengan Potenzhi™ !

Harga pasaran (SM)

30 kapsul :RM 72.00

90 kapsul :RM 196.50

** Sila dapatkan produk atau maklumat Potenzhi DXN dari pengedar DXN yang sah dan bertauliah.

About dxnsehatceria

Menjalankan Perniagaan sebagai Pengadar Bebas Sepenuh masa bersama Syarikat DXN marketing Sdn. Bhd. mulai tahun 2000.
This entry was posted in makanan kesihatan and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s