BERSIH USUS UNTUK SEHAT- MYCOVEGGIE


Sabda Rasulullah s. a. w, maksudnya:
“Perut manusia itu tempat segala penyakit, manakala pencegahan itu pokok dari segala pengubatan.” (Riwayat ad-Dailami)

Menurut pakar kesihatan 90% peratus penyakit bermula dengan usus yang kotor. Toksin yang terkumpul di dalam usus usus melalui makanan dan minuman biasanya melekat pada dinding usus perut dan ini akan menghalang proses pencernaan dan juga peroses penyerapan nutrien dan pemakanan kita . Pada masa sama toksin akan mencemarkan darah kita dan ini boleh menyebabkan badan kita menghadapai berbagai masalah kesihatan.

Sistem pencernaan bermula dari mulut sehingga ke dubur berfungsi sebagai berikut:
– menerima makanan
– pencernaan iaitu memecah makanan menjadi zat-zat
– menyerap zat-zat nutrien ke dalam aliran darah
– membuang bahagian makanan yang tidak dapat dicerna dari tubuh.

Saluran pencernaan terdiri dari mulut, kerongkongan, perut, usus kecil, usus besar, rektum dan dubur. Sistem pencernaan juga meliputi organ-organ yang terletak di luar saluran pencernaan, yaitu pankreas, hati dan empedu.

Untuk mencegah penyakit yang disebabkan oleh kandungan toksin yang tinggi di dalam usus, langkah penting yang kita perlu diambil ialah membersihkan usus disamping mengurangkan makanan bertoksin dan menambah bahan suplemen. Jika usus diberishkan maka proses penyembuhan pada badan akan menjadi semakin kuat dan berfungsi normal begitu juga sistem imun akan bertambah kuat.

MycoVeggie DXN ialah makanan tambahan istimewa hasil campuran ramuan semula jadi terpilih seperti sayur-sayuran, pelbagai cendawan, spirulina, teh hijau, daun mulberi, daun ginkgo, daun noni, buah-buahan herba dan rempah-ratus.

MycoVeggie DXN mengandungi lemak yang rendah, tanpa gula, tanpa kolesterol, dan kaya dengan serat, vitamin C, kalsium and zat besi. Ia membantu menyahkan toksin melalui pembersihan saluran penghadaman dengan lembut, mempertingkatkan penyingkiran bahan buangan daripada sistem perkumuhan dan boleh dijadikan hidangan gantian untuk pengawalan berat badan.

Oleh itu, anda akan menjadi lebih bertenaga dan dapat menikmati kesihatan jangka panjang yang lebih dinamik dengan penggunaan MycoVeggie DXN.

Senarai nama bahan dan faedah kesihatan rumusan bahan yang terdapat di dalam Myco Veggie:

bijian (kulit) Psyllium

bijian Psyllium: Psyllium melembutkan tahi dan mengurangkan sembelit. Hal ini menurunkan jumlah kolesterol “buruk” LDL dan dapat menurunkan risiko penyakit jantung , Psyllium juga mungkin berkesan untuk menurunkan tekanan darah dan kandungan gula darah-peringkat pasca pada orang dengan diabetes dan untuk gejala peningkatan irritable bowel syndrome, ulcerative colitis, diare dan hemmorhoids

Saderi

daun Saderi:  Daun saderi merupakan penawar bagi menurunkan tekanan darah tinggi. Selain itu, seleri juga dapat mengubati keracunan yang berpunca daripada jangkitan bakteria. Antaranya adalah seperti terpijak paku berkarat, jangkitan kuman di bahagian luka atau dalam saluran kencing dan kes melecur teruk menyebabkan keracuanan darah dikenali sebagai sepsis atau septicemia. Kandungan garam galian dalam seleri memulihkan sifat alkali dalam darah dan menbantu menghentikan pembiakan kuman.

daun Ginkgo

Ginkgo: Secara tradisional  biji dan daun ginkgo biloba digunakan untuk rawatan gangguan peredaran darah, Alzheimer dan kehilangan ingatan. Penyelidikan juga menunjukkan bahawa ginkgo biloba menambah pelebaran pembuluh darah dan menurunkan pembekuan darah- sangat diperlukan untuk rawatan klaudikasio intermiten (penyumbatan arteri yang menyebabkan kram pada kaki). Ginkgo biloba kaya antioksidan yang diketahui mempunyai kesan baik dalam membaiki  kerosakan sel dengan menegatifkan radikal bebas dalam tubuh manusia yang menjadi punca sebahagian besar masalah kesihatan moden bermula daripada penyakit jantung hingga kanser, ginkgo biloba dianggap sebagai ubat mujarab.

halia

Halia:  bertindak sebagai Anti-Virus dan berguna untuk mengubati gangguan pencernaan dari makanan tidak sempurna serta untuk membantu meringankan kesesakan bernafas akibat selsema. Ia juga berguna untuk meningkatkan kekebalan tubuh kerana kemampuan anti-virus, halia juga dapat membantu meringankan ceret beret dan mual.

serai

Serai: menawarkan nutrisi penting untuk meningkatkan imum tubuh seperti kalsium, besi, magnesium, mangan, fosforus, kalium, selenium dan zink. Serai baik untuk merawat demam, flu, sakit kepala, dan masalah usus dan detoksifikasi. Kerana aroma yang harum, ia sering ditemui dalam produk kecantikan dan wangian

 

jagung manis

Jagung: Kandungan nutrien dalam 100 gr jagung adalah sebagai berikut :

Kalori : 355 kal,  Protein  : 9.2 gr,  Lemak :  3.9 gr,  Karbohidrat  : 73.7 gr,  Kalsium  : 10 mg,   Posfor  : 256 mg,  Besi   : 2.4 mg,  Vitamin A   : 510 SI,  Vitamin B1  : 0.38 mg,   Air   : 12 g

cendawan Lion’s mane

Lions Mane: dikenali sebagai herba penyembuh untuk masalah pada saluran pencernaan seperti ulser perut dan pangkal usus, serta kanser perut, kerongkong dan usus.

Kajian klinikal telah menunjukkan bahawa polisakarida, bersama-sama dengan asid Adenosin dan oleanolic, merangsang induksi interferon dan modulasi dari sistem kekebalan tubuh, meningkatkan putih jumlah sel darah untuk membantu proses penyembuhan. zat ini juga meningkatkan fungsi penghalang lendir paru-paru, mempercepat penyembuhan luka, dan menunjukkan kesan anti-inflamasi.

Lion’s Mane juga telah terbukti membantu mengatur kadar gula darah dan kolesterol dan kemampuannya untuk membantu memerangi beberapa gejala dan penyebab demensia dan penyakit Alzheimer serta disfungsi saraf periferi.

Daun teh hijau

Daun teh hijau: Beberapa kajian saintifik menunjukkan bahawa peminum teh hijau memiliki risiko 16 peratus lebih rendah daripada semua penyebab kematian dan 26 peratus lebih rendah risiko penyakit kardiovaskular (“CVD”) serta meningkatkan kesihatan jantung, termasuk mencegah platelet darah dari saling menempel. Secara khusus, teh hijau dapat mencegah pengoksidaan kolesterol LDL ( jenis “buruk”), dapat mengurangkan penumpukan plak di arteri. L-theanine, sejenis bahan kimia yang ditemui dalam teh hijau. Penyelidik menyarankan bahawa pengambilan oral L-theanine boleh menyebabkan kesan anti-stres ( tekanan ).Teh hijau juga bolehmembuang lemak yang menyebabkan obesiti.

Bahan-bahan herba lain yang terdapat di dalam rumusan MycoVeggie ialah:

Daun Malberri, Daun Mengkudu, Cendawan Shiitake,  Cendawan Lyophilium, Cendawan St. George’s, Cendawan Elm Oyster, Cendawan Split Gill, Limau Nipis, Oren, Spirulina, Pericarpium Citri Reticulatea, Bunga Lawang dan Bunga Cengkih.

 

Bentuk pakej: botol/400g

harga pasaran (S/M) RM 225.00

 

Bentuk pakej: – 5g x 40 bag/ kotak

harga jualan (S/M) RM 126.00

** mudah di bawa.

About dxnsehatceria

Menjalankan Perniagaan sebagai Pengadar Bebas Sepenuh masa bersama Syarikat DXN marketing Sdn. Bhd. mulai tahun 2000.
This entry was posted in makanan kesihatan and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s